Menu Zavrieť

Deň Zeme

Upracme svet, upracme Slovensko!

V rámci Dňa Zeme sa naša škola 25.4.2024 pripojila k medzinárodnej  iniciatíve, ktorej cieľom bolo nielen počas Svetového čistiaceho dňa vyčistiť naše okolie. Upratali sme naše okolie vďaka generálnemu partnerovi Lidl Slovensko, ktorý poslal balíček upratovacích pomôcok. S jarným slnkom, ktoré sa na nás ešte štrbavo usmieva, a prvými snežienkami prichádza aj nová energia. Prinavrátili sme Leviciam prirodzenú krásu počas jarnej brigády, ktorá bola nie len o odstraňovaní odpadkov, ale aj o pocite spolupatričnosti a zodpovednosti za miesto, kde žijeme.

Žiaci ISCED 1 a ISCED 2 upratovali okolie od 9:00-12:00. Piataci čistili okolie autobusovej zastávky a Billy, šiestaci okolie Podlužianky, siedmaci okolie panelákov po Sanat, ôsmaci park, Lidl, deviataci okolie Pereca. Žiaci ISCED 1 upratovali areál školy a jeho blízke okolie. Nakoniec v triedach tvorili projekty na tému Zem.

Aj týmto spôsobom sme sa pustili do boja s voľne pohodeným odpadom a pridali sme sa k tisíckam dobrovoľníkov po celom Slovensku.

Viac foto TU

Mgr. E. Ňurcová